Saltfjerner

DSALT - en kraftig saltfjerner

ZeniTec presenterer stolt vår nyhet DSALT - en saltfjerner som svært effektivt og skånsomt fjerner salt og legger igjen en antikorrosiv hinne. Denne hinnen er ikke synlig.  Produktet er velprøvet gjennom tiår i tøffe miljøer som USA og Australia og har bevist sin uovertruffenhet i rollen som saltfjerner. Bruksområdene er vide. Har du et produkt som er i kontakt med salt, vil det med tiden forringes som en følge av at saltet tilfører både vann og oksygen. Vi kjenner problemene som rust, korrosjon, tæring osv. 

En bilvask er en god investering hele året, men fjerner ikke nødvendigvis saltet fra bilen. I Sverige anslås det at rust forringer bilparken med en kostnad på ca 10 milliarder årlig jfr. Motors artikkel. Selv ferskvann inneholder en del salt og bindemiddelet i de fleste såper er nettopp salt.  Det er viktig å sjekke at stoffet du benytter ikke skader det du ønsker å avsalte. Eddik og andre produkter kan angripe særlig magnesium og tilføre skader du ikke hadde. Husk at veldig mange deler på en bil, - alt fra understell til motorblokk er i magnesiumlegeringer. Da er hjelper det lite å fjerne saltet om du får et større problem om du fjerner det.  

Ved å skylle bilen med ZeniSalt DSALT fjernes saltet enkelt, samtidig hindres nytt salt i å feste seg i en periode etterpå (hvor lenge avhenger av mange faktorer). Først når saltet er fjernet, er bilen er skikkelig vasket!

Se våre produkter i nettbutikken eller hos utvalgte detaljister!

For kraftig rens av saltvannskjølte båtmotorer bør en blanding med 3% (10 liter vann og 0,3 liter DSALT) stå 24 timer i motoren, før den flushes med rent vann og samme behandling gjentas 3 ganger. Vår DSALT mikser er en svært enkel måte å benytte DSALT på.

Har dere større prosjekter som større metallkonstruksjoner som må avsaltes før grunning, maling, zinking osv, så ta gjerne kontakt! Vi tester gjerne effekten for dere. Testing viser at en enkelt skylling med DSALT  og ferskvann gir en overflate som har mindre enn 1 milligram pr m2/ 1ppm. Det er langt under de gitte verdiene for "saltfrie" overflater definert av Statens vegvesen m. fl.